- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פלאפון תקשורת בע"מ נ' אבו אל היג'א
|
ת"ת בית משפט השלום צפת |
22346-06-13
19.3.2014 |
|
בפני : ברכה לכמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: פלאפון תקשורת בע"מ |
: מאמון אבו אל היג'א |
| החלטה | |
החלטה
בפני, בקשה להארכת מועד להגשת התנגדות והתנגדות לביצוע תביעה על סכום קצוב, אשר הוגשה על ידי התובעת בהתאם להוראות סעיף 81א1 לחוק ההוצאה לפועל.
התובעת הגישה כנגד הנתבע, תביעה כספית בסך של 36,413 ₪, בשל אי תשלום עבור ציוד ושימוש בשירותי תקשורת.
בקשה להארכת מועד
בהתאם לרישומי תיק ההוצאה לפועל, נמסרה האזהרה לידי הנתבע ביום 4/1/13. מנגד, טען הנתבע כי לא קיבל לידיו את האזהרה על פתיחת תיק ההוצאה לפועל ונודע לו על תיק ההוצאה לפועל ביום 16/5/13, עת פנה בבירור בנוגע לתיק אחר ללשכת ההוצאה לפועל.
ההתנגדות הוגשה לתיק ההוצאה לפועל ביום 4/6/13. לגרסת הנתבע ההתנגדות הוגשה במועד הקבוע בחוק.
על פי הוראת סעיף 81א1(ד)(1) לחוק ההוצאה לפועל "הנתבע רשאי להגיש התנגדות לבקשת הביצוע, לרבות התנגדות מהטעם שלא התקיימו בתביעה התנאים הקבועים בסעיף קטן (א), בתוך שלושים ימים מיום המצאת האזהרה לפי הוראות סעיף קטן (ה); להתנגדות יצורף תצהיר לאימות העובדות שביסודה וכן כל מסמך שתומך בהתנגדות".
הנתבע נשאל בחקירה הנגדית לעניין המצאת האזהרה, להלן תשובותיו:
ש: איפוא אתה מתגורר?
ת: אני מתגורר בשעב.
ש: מתגורר עם ההורים?
ת: כן
ש: ביום 4/1/11 (צריך להיות 4/1/13) התביעה נמסרה לאבא שלך?
ת: אני גר באותו בניין עם אבא לא באותה דירה. ואבא שלי לא יודע לקרוא ולכתוב.
בסיכומיו טען הנתבע כי התובעת מסתמכת על מסירה שבוצעה לאביו של הנתבע שאינו יודע קרוא וכתוב. יודגש, הנתבע אינו מכחיש שהאזהרה נמסרה לאביו, אלא טוען כי הוא לא קיבל לידיו את האזהרה.
על פי תקנה 481 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: "התקנות") "באין אפשרות למצוא את הנמען, די בהמצאת הכתב לאחד מבני משפחתו הגרים עמו ושלפי מראית העין מלאו לו שמונה עשרה שנים".
בענייננו, הצדדים אינם חולקים על העובדה כי האזהרה על פתיחת תיק ההוצאה לפועל נמסרה לאביו של הנתבע. הנתבע לא צירף לבקשה תצהיר מטעם האב לעניין נסיבות המסירה ומה נעשה באזהרה שקיבל לידיו. אי ידיעת האב קרוא וכתוב, כטענת הנתבע, אינה מעלה או מורידה לעניין מסירת האזהרה. בנסיבות אלה, אין אלא לקבוע כי בוצעה מסירה כדין של האזהרה לידי הנתבע ביום 4/1/13.
תחת נסיבות אלה, ההתנגדות לביצוע תביעה הוגשה באיחור, ללא שניתן כל טעם מיוחד להארכת מועד, כמצוות תקנה 528 לתקנות הקובעת: "נקבע המועד או הזמן בחיקוק, רשאי הוא להאריכם מטעמים מיוחדים שיירשמו".
עם זאת, ככל שיש בידי הנתבע הגנה, ולו קלושה, כנגד התביעה, אני סבורה שאין לנעול את שערי בית המשפט בפניו, וראוי לראות בהגנה הנטענת לצורך העניין, כטעם מיוחד להארכת המועד.
כתב ההתנגדות
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
